U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti hladno i oblačno vrijeme sa kišom, uz dnevnu temperaturu do sedam stepeni Celzijusovih.

Ujutru će biti oblačno i vjetrovito sa kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom prijepodneva kiša će biti sve jača na zapadu, uz dalji pad temperature, a na planinama će početi i snijeg.

Do večeri u većini brdsko-planinskih predjela će padati snijeg uz formiranje sniježnog pokrivača, ponegdje snijeg i u nižim krajevima na sjeverozapadu. U noći u većini predjela će padati susnežica i snijeg, samo na krajnjem jugu ostaje kiša.

Jutarnja temperatura će biti i maksimalna dnevna od četiri na zapadu do 12 na istoku, a na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

Temperatura će popodne i uveče biti znatno niža, od nula do sedam stepeni Celzijusovih, a u višim predjelima oko minus tri.

Vjetar će biti prijepodne umjeren do jak južnog smjera, a poslijepodne sjeverozapadni.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica nula stepeni Celzijusovih, Gacko i Rudo tri, Foča četiri, Višegrad pet, Kalinovik, Nevesinje i Sokolac šest, Bugojno sedam, Han Pijesak, Bileća i Sarajevo osam, Mrakovica, Trebinje, Šipovo i Mostar 11, Zvornik 12, Mrkonjić Grad, Srebrenica i Doboj 14, Novi Grad, Prijedor i Bijeljina 15, Ribnik, Krupa na Uni i Tuzla 16, a Banjaluka 17 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Nezavsine novine