У организацији Културног центра Билећа у овом граду ће се у од сутра до 6. августа, на платоу код бившег музеја, уз обале Билећког језера, одржати традиционални „Липа фест“.

Уз помоћ Општине Билећа и Туристичке организације општине Билећа организатори су ове године припремили изузетно богат и занимљив програм.

„Напредујемо из године у годину. Мислимо да смо по питању извођача ове године направили одличан избор. Очекујемо најбројнију посјећеност до сада, а за заинтересоване са удаљених локација обезбједили смо и адекватан смјештај, те туристички обилазак Билеће и Требиња“, рекао је предсједник Културног центра Небојша Роган за Херцеговина Промо.

Звијезде овогодишњег „Липа феста“ су Кики Лесендрић и Пилоти (4. август), Хипнотајзд (5. август) и група Тешка индустрија (6. август), а организатори у три фестивалске ноћи очекују 10.000 посјетилаца из Херцеговине, остатка Републике Српске, али и сусједних држава региона.

Битно је истаћи да ће улаз на овогодишњи „Липа фест“ бити бесплатан, а посјетиоци ће бити у прилици да донацијама помогну рад градске библиотеке „Владимир Гаћиновић“, дјечијег вртића „Будућност“ из овог града, те рад Удружења дјеце и омладине са посебним потребама „Ведар осмјех“ из Билеће.

Генерални медијски покровитељ „Липа феста 2016“ је ХП медија група и наш портал.

 

Херцеговина Промо, август 2016.