Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje uz podršku kompanije Medicom iz Bijeljine, a u saradnji sa Domom zdravlja, Opštom bolnicom Trebinje i Medicinskom školom organizuje niz aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja.

Građani Trebinja će moći izmjeriti šećere u krvi, krvni pritisak, BMI, provjeriti sluh, dobiti edukativne materijale i savjete zdravstvenih profesionalaca u nedjelju, 7.aprila u prostorijama Udruženja, naselje Tini u periodu od 10 do 12 časova.
Svjetski dan zdravlja je prilika da se svi zajedno podsjetimo na važnost i ulogu zdravih stilova života za unapređenje zdravlja, kao i prevenciju faktora rizika za nastanak najčešćih nezaraznih bolesti.
Akciju obilježavanja Svjetskog dana zdravlja će podržati predstavnici iz Gradske uprave, direktori Doma zdravlja i bolnice Trebinje, endokrinolozi dr Turanjanin Slavica i dr Grahovac Svjetlana, te načelnik Ambulanti Porodične medicine, glavna sestra Doma zdravlja Ljiljana Anđelić, nastavnica praktične nastave iz Medicinske škole sa svojim učenicima i firma Sanioptik.
Pozivamo Vas da nas podržite i da nam se pridružite.

HP, april 2019.