Zbog obilnih padavina, Republički hirometeoroški zavod izdao je crveno upozorenje za sutra na području Trebinja i Mostara, dok je narandžasti meteoalarm izdat za Livno i Bihać.

Takođe na jak vjetar sutra, narandžasto svjetlo upozorilo je regije Banjaluke, Višegrada i Foče.

Za regiju Mostara se prognozira akumulirana količina padavina između 30 i 60 litara po metru kvadratnom. Lokalno može pasti između 60 i 100 litara kiše po metru kvadratnom. Pored padavina u ovom dijelu se očekuju i jaki, lokalno i olujni udari juga, između 50 i 70 km/h.

U trebinjskoj regiji se noćas očekuju  obilne padavine, mjestimično više od 60mm/24h, te pojačan vjetar s udarima većim od 11m/s (40 km/h).

Naradndžasto upozorenje na snaži će biti sutra od podne u Banjaluci gdje se očekuje vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima.

Najjači udar vjetra biće veći od 65 km/h, a u Banjaluci se sutra  se očekuju i mjestimično obilnije padavine 20-40 mm/24h .

I u Višegradu narandžasto upozorenje izdato je za sutra zbog vrlo jakog jugozapadnog vjetara s olujnim udarima.

Najjači udar vjetra u Višegradu biće veći od 65 km/h.

Takođe se i u Livnu će biti na snazi narandžasto upozorenje, a prognozira akumulirana količina padavina između 30 i 60 litara po metru kvadratnom te jaki, lokalno i olujni udari juga, između 50 i 70 km/h, dok će u Foči biti vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima od 65 km/h.

 

Izvor: Nezavisne novine