Regulatorna komisija za električnu energiju RS danas nije donijela odluku o poskupljenju električne energije, najavljujući da će na nekoj od narednih sjednica razmotriti stare zahtjeve i nove činjenice koje ranije nisu uzete u obzir.

 

 

 

Struja u RS neće poskupjeti

Sekretar Regulatorne komisije Aleksandar Jegdić rekao je da su zadužene stručne službe da u narednom periodu pripreme sve materijale i dokumentaciju, uključujući dodatne analize zahtjeva, što će poslužiti Regulatornoj komisiji kao osnova za donošenje odluka u ponovljenom tarifnom postupku.

„Ovo znači da će Regulatorna komisija na nekoj od narednih sjednica razmotriti sve zahtjeve i rezultate preduzetih radnji u sprovedenom tarifnom postupku, uključujući eventualno i nove činjenice do kojih je došla u ponovljenom postupku koje su postojale a nisu uzete u obzir prilikom prvobitnog odlučivanja po zahtjevima podnesenim u martu 2015. godine“, naveo je Jegdić.

U Regulatornoj komisiji kažu da je ova odluka donesena jednoglasno i ističu da Regulatorna komisija nije politički organ.

Energetska preduzeća, kako navode, neće morati ponovo da podnose zahtjeve za poskupljenje struje, već će biti razmatrani stari zahtjevi iz marta 2015. godine.

Izvor: Srna/Nezavisne  novine