Strelac i Ribe ljubavni je spoj koji na početku svoje ljubavne veze može razviti vrlo strastven ljubavni odnos na čulnom odnosno seksualnom nivou. Strelac na početku ljubavne veze može biti jako uzbuđen i snažno privučen maštovitim i umetnički nastrojenim znakom Riba dok znak Ribe na početku ove ljubavne veze može biti veoma fasciniran veselom, bezbrižnom, optimističnom i duhovitom pojavom znaka Strelca.

Strelac i Ribe je astrološka kombinacija koja, međutim, ne obećava naročito duboke ljubavne emocije ili romantičnu ljubav na duže staze. Ovim horoskopskim znacima je u ljubavi često potrebno znatno bolje razumevanje i bolje „osluškivanje“ međusobnih želja i potreba kako bi lakše dostigli harmonično slaganje u ljubavi.

Za Ribe i Strelca u astrologiji često važi da ne spadaju u kompatibilan ljubavni spoj iz razloga što se njihovi međusobni planovi i očekivanja na polju ljubavi često ne poklapaju u dovoljnoj meri.

Ribe kao vodeni znak suštinski je duboko emotivno biće koje može imati brojna i velika očekivanja od svoje ljubavne veze i čije želje su usmerene ka pronalaženju srodne duše tj. voljene osobe koja će istim intenzitetom uzvratiti ljubavna osećanja. Ljubavna osećanja Riba su snažna, često postojana, nežna i romantična. Znak Ribe je neiscrpan izvor najtananijih ljubavnih osećanja pomoću kojih je moguće izgraditi čarobno raskošnu bajkovitu ljubav. Znak Ribe žudi za ostvarenjem takve ljubavi ali da li ljubav o kojoj sanja može ostvariti sa Strelcem?

Strelac kao vatreni znak ume da bude neodoljivo šarmantno biće čija duša je ispunjena ogromnom količinom strasti koja je nalik na „večno živu vatru“ što beskrajno plamti u duši njegovog bića. Svoju strastvenost u ljubavi Strelac je gotovo uvek spreman da pokaže u ljubavnoj vezi. Strelčevo avanturističko biće hrani se uzbuđenjima i novim energijama ljubavi. Ali osećanja Strelca neretko mogu biti i promenljivijeg i prolaznijeg karaktera što zavisi od toga da li ga ljubav sa voljenom osobom u dovoljnoj meri inspiriše i da li mu otvara vrata novih vidika i obogaćuje njegov život nekim novim neslućenim mogućnostima.

Strelac za Ribe može biti nedovoljno ozbiljan kada je u pitanju prihvatanje obaveza i odgovornosti u ljubavnoj vezi. Znak Ribe može često imati utisak da je veza sa Strelcem nesigurna i da ne vodi u pravcu ostvarenja svetle zajedničke budućnosti.

Strelac u vezi sa znakom Riba može imati utisak da je ova ljubav ponekad suviše opterećujuća, zahtevna, iscrpljujuća i opsesivna. Strelac se u ovakvoj ljubavnoj kombinaciji horoskoskih znakova ponekad može osećati „zarobljeno“ jer može imati utisak da takva ljubav na neki način može „gušiti“ njegovu prirodnu potrebu za ostvarenjem dovoljne nezavisnosti i slobode.

Kod ovakve kombinacije horoskopskih znakova u ljubavnoj vezi može biti potrebno i znatno više ulaganja truda, međusobne pažnje, ugađanja i spremnosti na kompromise. Ukoliko u natalnim kartama tj. u ličnim horoskopima Strelca i Riba preovladavaju harmonični uporedni aspekti i planetarne pozicije koje su „zadužene“ za uspeh i sreću u ljubavi, ljubavna veza ovog ljubavnog para ima velike šanse za opstanak.

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs