СТРАНИ ЈЕЗИЦИ КАО КАПИТАЛ
Ако сте тренутно налазите у агонији покушавајући да изаберете језик који да учите, ми смо спремни да вам олакшамо избор и представимо неке чињенице о енглеском и немачком језику.

Енглески језик је најраспрострањенији језик на свету иако је мандарински дијалект кинеског језика први по укупном броју говорника. То значи да ће Вам курс енглеског језика бити најбоља инвестиција. На крају крајева, нема сврхе уложити велику количину времена и труда на учење језика који ћете ретко имати прилику да користите.

Поред Велике Британије, невероватних 60 светских земаља имају енглески као свој званични језик: САД, Аустралија, Канада, Нови Зеланд, да наведемо само неке. То је језик дипломатије и службени језик Европске уније, Уједињених нација, НАТО-а и Европске асоцијације за слободну трговину, а да не помињемо многе земље Комонвелта. Шта више, енглески је често усвојен као други језик великог броја земаља, укључујући и Норвешку, Шведску, Данску, Немачку и Холандију. Процењује се да око 1,5 милијарди људи говори енглески језик у свету, као и да је још једна милијарда су у процесу учења.

Познавање језика отвара доста могућности за вас у погледу земаља у којима можете да тражите посао једног дана – да не помињемо туристичка путовања. Нећете морати да бринете о томе да се изгубе када путујете, врло лако ћете моћи да идете у обиласке и питате за правац, наручујете храну и разговарате са мештанима. Језичка баријера за Вас више неће бити извор стреса.

Немачки и енглески су слични. Многе речи у немачком звуче или изгледају исто као и њихови еквиваленти у енглеском, јер ова два језика долазе из групе језика.

Више људи говори немачки као матерњи језик него било који други језик у Европи. Швајцарска, Аустрија, и Немачка. Становници ове три земље чине немачки језик најраспрострањенијим у Европској унији, а у комбинацији са изворним говорницима у другим регионима десетим у свету. Осим горе наведених земаља, немачки је матерњи језик значајног дела становништва у северној Италији, источној Белгији, Холандији, Данској, источној Француској, деловима Пољске, Чешке, Русије и Румуније, као и у другим деловима Европе.

Курс немачког ће Вам се показати као веома користан, јер то је то језик истраживача и научника. Немачки говорници произведу скоро 80.000 нових наслова сваке године. Једина тржишта језика која произведу више књига годишње су кинеске и енглеске издавачке индустрије. У броју објављених књига, Минхен је други у свету, одмах након Њујорка. Будући да се само мали проценат немачких књига преведе на друге језике (на пример, око 10 % на корејски и кинески, а нешто више од 5 % на енглески), само знање немачког ће вам дати приступ овој огромној количини наслова.

Познавање немачког вам зато нуди проширени приступ информацијама јер се најчешц́е се користи на Интернету након енглеског језика.

Надамо се да смо Вам овим чињеницама олакшали избор.

 

Извор: bastabalkana.com