Danas se u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini očekuje pretažno oblačno vrijeme.

 

U ostalim područjima Bosne umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Hercegovini uz nešto više oblačnosti može pasti i malo kiše. Krajem dana se očekuje jače naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 3 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura između 12 i 19 stepena.

SUBOTA: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne i u noći na nedjelju jače padavine u cijeloj zemlji. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. U ranim jutarnjim satima u nedjelju i u nizinama Bosne će padati susnježica i snijeg. Vjetar jak sa olujnim udarima južnog i jugozapa0dnog smjera. Krajem dana u Bosni se očekuje slabljenje vjetra i promjena smjera na sjever. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura između 12 i 18 stepena.

NEDJELJA:U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama se očekuje kiša, u Bosni susnježica i snijeg. U višim planinskim područjima snijeg. Vjetar većinom slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Na jugu zemlje umjereno jako jugo. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 0 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura između 1 i 7, na jugu zemlje do 13 stepena.

 

.