Kompanija “m:tel” stipendiraće 16 najboljih studenata elektrotehničkih fakulteta u BiH koji će do kraja prvog ciklusa studija primati 300 KM mjesečno, a imaće i jedinstvenu priliku da provedu u kompaniji mjesec na stručnoj praksi.

– Stipendije su uručene studentima treće i četvrte godine, te apsolventima elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i studentima Fakulteta elektrotehnike u Tuzli – saopšteno je iz “m:tela”.

U “m:telu” su naveli da je ovo osma generacija stipendista i istakli da je do sada njihove stipendije dobilo 188 najboljih studenata iz BiH.

Vlasnicima indeksa stipendije je uručio izvršni direktor za korporativne poslove “m:tela” Vladimir Četrović koji je istakao da one predstavljaju iskrenu želju kompanije da mladim ljudima pruži podršku i čvrst oslonac.

– Osim ove novčane podrške, naročito se radujem mogućnosti da ovi talentovani ljudi u budućnosti postanu naše radne kolege, te da svoj budući poslovni život vide upravo u “m:telu” – naveo je Četrović.

Izvršna direktorica za marketing i prodaju “m:tela” Radmila Bojanić čestitala je studentima na tituli m:stipendista, kao i na rezultatima koje su postigli u dosadašnjem školovanju.

– Projekat “m:stipendije” za nas je jedan od najvažnijih u okviru društveno odgovornog poslovanja kompanije jer predstavlja ulaganje u budućnost. Naši stipendisti, pored novčanog dijela, imaju priliku da se tokom prakse upoznaju sa savremenim tehnologijama i poslovnim procesima u kompaniji koja prati svjetske trendove – rekla je Bojanićeva i naglasila da “m:tel” na raspolaganje studentima stavlja svoj najbolji profesionalni kadar, vrhunske inženjere iz oblasti elektrotehnike i informacionih tehnologija koji su im tokom prakse mentori.

 

Izvor: Glas Srpske