Zbog većeg odrona na dionici magistralnog puta na petom kilometru od Tjentišta prema Gacku došlo je do većeg odrona, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Mjesto je označeno odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom, a u prijepodnevnim časovima se očekuje normalizacija saobraćaja nakon raščišćavanja kamenog materijala sa kolovoza.

Saobraćaj se zbog odrona jednom trakom odvija na regionalnim putevima Sikirići-Fakovići-Skelani, Tišća-Caparde i LJubovijski most-Drinjača. Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina–Gornja Vijaka.

I na ostalim dionicama u usjecima mogući su odroni, a u kotlinama i uz riječne tokove na mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

Povodom Kurban-bajrama, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova na izgradnji kanalizacije saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radi izvođenja radova na izgradnji trotoara u naselju Čatrnja, na magistralnom putu Čatrnja-Gradiška ograničena je brzina kretanja vozila na 40 kilometara na sat, jer je zbog radova zauzet kolovoz širine jednog metra.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Karanovac – Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac – Mitrovići izvode se radovi zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraća jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

U Brčkom na raskrsnici kod bolnice saobraćaj je otežan zbog izgradnje kružnog toka i preusmjeren je tranzitom ulicama Banjalučka-Ibrhimbegovića-Klanac-Centar iz pravca Bijeljine i Čelića.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine je izmijenjen režim saobraćaja uz propuštanje vozila po 15 minuta na svaki puni čas danas do 17.00 časova.

Nastavljeni su radovi na regionalnom putu Prisika dva-Vitovlje u mjestu Zapeće, zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini oko 80 metara.

Zbog izvođenja radova na izgradnji novog mosta u mjestu Tekućica obustavljen je saobraćaj na lokalnom putu Doboj Novi tri-Petrovo /manastir/ i preusmjerava se na alternativni put Doboj /Poljice/-Stanić Rijeka, a za prelazak pješaka izgrađen je montažno-demontažni most.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metara, a na putu Brod na Drini-Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona.

Na putnim pravcima u Federaciji BiH saobraća se bez dužih zastoja po pretežnom mokrom ili vlažnom kolovozu.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: Srna