Svima je dobro poznat uticaj retrogradnog Merkura, ali o Saturnu malo ko zna.

Nemojte da budete strogi prema sebi i da pomislite kako ste neznalica, jer uticaj Saturna se oseća tek oko 29. i 30. godine života. Ukoliko niste napunili 30, onda ni ne znate kakav je Saturn.

„Povratak“ označava pozicioniranje planete na isto mesto na kojem je bila dana ili noći kada ste rođeni i svaka od planeta ima taj jedan položaj. Povratak označava završetak ciklusa i početak novog.

Povratak Saturna dešava se svakih 27 do 29 godina i kretanje kroz vaš znak traje 2 do 3 godine zbog čega imate osećaj da se ceo vaš život menja i to baš onog momenta kada oduvate svećice za vaš 30. rođendan.

To je vreme sazrevanja i Saturn sve oko sebe usporava i dovodi na svoje mesto. Pomaže nam da sagledamo život onakvim kakav on zapravo jeste, a ne onakav kakav bismo mi hteli da bude. Saturn je surova i čista istina i neće vas lagati kako biste se osećali bolje. Vodiće vas i pomoći vam da naučite lekciju koju trebate od života ukoliko ste spremni da radite na tome.

Možda se osećate komforno i sigurno u vezi, ali je sada vreme da budete iskreni prema vašem partneru i vama i da potražite nešto bolje. Zvuči surovo, ali Saturn zna da bude okrutan. To je vreme velikih sukoba želja i obaveza, jer vi ste u kasnim dvadesetim i zabavljali biste se u sredu veče do jutarnjih sati, ali sutradan valja ustati i spremiti se za posao.

 

Izvor: Prva.rs