Mladen Lalušić, srpski vozač automobila na alternativni pogon, nagrađen je u Monci na gala večeri Formule 1, kao najbolji evropski takmičar u toj konkurenciji!

Vozač iz Srbije je najbolji 18-ogodišnjak u svim evropskim šampionatima vozila!

Prestižno priznanje, trofej „Ing.Carlo Chiti“, Lalušiću je uručio inženjer Mario Bonifačio, predstavnik Svjetske automobilske federacije (FIA) i italijanskog automobilskog kluba Aci/Csai, za nevjerovatan uspjeh koji je Mladen postigao ove godine na internacionalnom šampionatu „Green Hybrid Cup“ sa KIA BRC vozilima, u kategoriji vozača do 18 godina starosti.

Srpski vozač se klasirao na trkama u Njemačkoj i Poljskoj, a da je nevjerovatno napredovao pokazalo se u Nirburgringu, kada je tokom čitave trke uspio da bude ispred bivšeg svjetskog šampiona Artura Merzaria, vozača Alfa Romea i Ferarija.

Trofej „Ing.Carlo Chiti“, san mnogih svjetskih vozača, mladom Lalušiću omogućava test vožnju u najpoznatijim svjetskim vozilima na alternativni pogon GT Montecarlo Automobile i značajna je odskočna daska u svjetskom automobilizmu, ali i preporuka ozbiljnim sponzorima.

„Cilj mi je da se iduće godine uključim u GT trke vozila na alternativni pogon i stanem rame uz rame sa ostalim srpskim vozačima koji se trkaju u svetu“, kaže Lalušić, ne krijući radost za postignuti uspeh.

Trofej „Ing.Carlo Chiti“ posvećen je jednom od najvećih italijanskih inženjera, koji je svoju karijeru proveo u najpoznatijim svjetskim automobilskim kućama Ferari, Alfa Romeo i Montecarlo Automobile.

Izvor: Nezavisne novine