To može samo fudbal, to može samo Srbija! „Orlići“ su u polufinalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina! Posle 120 minuta bez golova i neverovatne drame na penalima, izabranici Veljka Paunovića su sa 6:5 (0:0, 0:0) pobedili selekciju SAD i za finale će igrati protiv senzacije zvane Mali.

 

 

„Orlići“ su pokazali kako se igra za nacionalni tim, vratili nadu da nismo zaboravili šta je to dobar, borben, atraktivan i kvalitetan fudbal i ujedno su napravili ogroman uspeh. Najveći poslednjih godina – igraće za svetsku medalju na Novom Zelandu!

 

Zbog njih ljudima u Srbiji nije teško da se bude u cik zore i budu uz televizore, jer su svi od golmana, kapitena Predraga Rajkovića do poslednjeg igrača na klupi to zaslužili. Oni ne igraju fudbal kako to Srbi rade poslednjih 15 godina, koliko na primer nismo igrali na Evropskom prvenstvu za „velike“, već nekako drugačije.

 

Nove nade srpskog fudbala su osim uvodnog poraza od Urugvaja, pobedama nad Malijem i Meksikom kao prve izašle iz grupe „smrti“ i u osmini finala napravile pravo čudo protiv Mađarske (2:1).

 

A, onda su protiv Amerikanaca pokazali znanje, strpljenje i čelične živce – jednostavno, da imaju šampionsku krv! Za finale će igrati protiv čudesnog Malija, koji je takođe na penale eliminisao favorizovanu Nemačku.

 

Nervirali su se svi prilikom ruleta, šanse su nam se nudile, ali kao da je bilo suđeno da mora dramatično do trijumfa. Zanimljivo, naši igrači su dizali ruku i tako se javljali ko želi da preuzme odgovornost i izvede penal.

 

Rajković je odbranio prvi penal koji je izveo Rubin, dok je naš Zdjelar bio siguran! Drugu seriju otvorio je precizno Pejn, a Mandić je šutirao preko prečke – 1:1! Na početku treće serije Arijola je nešto slabije šutirao u levu stranu, ali se Rajković bacio u suprotnu, da bi Babić imao dosta sreće prilikom udarca takođe u levu stranu – 2:2. Usledili su odlični penali Hindmana i Grujića po sredini za 3:3.

 

Petu seriju precizno je otvorio Zelalem, a na identičan način je Živković pogodio isti desni ugao (4:4), da bi u šestoj seriji Sonjora pogodio rogalj. Malo je nedostajalo da Rajković postane apsolutni heroj, jer je šutirao penal za pobedu, ali ga je kolega Stiven pročitao i ostalo je 4:4.

 

Zatim su precizni bili Delgado i Antonov (5:5), a Karter-Vikers je loptu poslao preko prečke – i drugu šansu, u osmoj seriji nismo iskoristili, jer je čudesni Stiven odbranio penal Veljkoviću!

Kraj drame najavljen je tako što je Rajković uhvatio Rekeju „živu“ loptu, a sigurni Maksimović je zakucao loptu u mrežu za 6:5! ZA VELIKU POBEDU!

 

Izvor: Blic