Ako hoće Olimpijakos, hoće i Panatinaikos!


Atinski „Game of Thrones“ mogao bi da bude nastavljen naredne sezone u ABA ligi, jer je prema pisanju grčkih medija i drugi slavni tim iz prijestonice te zemlje zainteresovan za prelazak u ovdašnje regionalno takmičenje.

Panatinaikos je takođe poslao pismo predstavnicima ABA lige u kom je izrazio interesovanje za pristupanje tom takmičenju, objavio je „SDNA“, a potom potvrdio košarkaški portal „Eurohoops“.

Podsjećanja radi, Makabi Tel Aviv dva puta je bio „specijalni gost“ ABA lige, a od osnivanja regionalnog takmičenja učestvovali su i češki Nimburk i mađarski Solnok.

U pismu se navodno naglašava da „Panatinaikos takođe želi da učestvuje u šampionatu u kom se takmiči Olimpijakos“.

Ranije u četvrtak pojavila se informacija da Olimpijakos namjerava da istupi iz šampionata Grčke i, pored Evrolige, pristupi ABA ligi u sezoni 2019/20.

Tokom februarske završnice Kupa Grčke, koju su obilježile skandalozne odluke sudija u korist Panatinaikosa i takođe skandalozan Olimpijakosov odlazak iz dvorane na poluvremenu, razbuktale su se strasti u Atini i grčkoj košarci.

Vlasnici crveno-bijelih iz Pireja, braća Jorgos i Panajotis Angelopulos, poručili su tada da njihov klub više neće igrati utakmice u kojima će suditi trojka sa meča sa „zelenima“, kao i da neće izaći na parket ako za naredni derbi sa Panatinaikosom ne budu angažovane sudije iz inostranstva.

Kada su sudije za naredni duel grčkog šampionata određene, a nije se radilo o strancima, Olimpijakos je reagovao i poslao pismo u sjedište ABA lige.

Istog dana reagovao je i vlasnik Panatinaikosa, Jorgos Janakopulos.

Na pomalo bizaran način, ABA liga naredne sezone mogla bi da bude drastično pojačana klubovima koji zbirno imaju devet titula prvaka Evrope.

 

Izvor: mondo.ba