Амбасадор Краљевине Шпаније у БиХ,  Хуан Боско Хименез Сориано боравио је јуче у неформалној посјети Требињу, током које се састао са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем.

Према ријечима амбасадора  господина Сориана у Требињу је након скоро деценије и по, и  евидентно је колико се град у међувремену промјенио и развио.

– Част ми је да будем овдје! Дошао је тренутак да се некадашње помагање Требињу замијени привредном сарадњом. Размотрићемо како можемо сарађивати – у области пољопривреде, енергетике, транспорта и наравно туризма, који је може бити заиста будућност Требиња. Толико је близу обала да је жалосно да нема више туризма у Требињу, истакао је амбасадор Сориана и додао да би ускоро, за неколико мјесеци,  требала да услиједи .званична посјета делегације амбасаде ове земље Требињу.

Градоначелник Вучуревић је  подсјетио да је пријатељски односи Требиња и народа Шпаније датирају још од почетка деведесетих година прошлог вијека када је на подручју Херцеговине дјеловала хуманитарна организација „МПДЛ“, а овдје био распоређен и шпански батаљон УН-ове мировне мисије.

– Недавно је делагација Требиња боравила у Сарагоси. Имамо жељу да се побратимимо, и са овим градом развијамо привредне, културне, образовне и све друге видове сарадње. Захвални смо амбасадору што и његов став на овом фону, закључио  је Вучуревић.

Аутор: П. М.

 

Извор: avaz.ba