Ambasador Kraljevine Španije u BiH,  Huan Bosko Himenez Soriano boravio je juče u neformalnoj posjeti Trebinju, tokom koje se sastao sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem.

Prema riječima ambasadora  gospodina Soriana u Trebinju je nakon skoro decenije i po, i  evidentno je koliko se grad u međuvremenu promjenio i razvio.

– Čast mi je da budem ovdje! Došao je trenutak da se nekadašnje pomaganje Trebinju zamijeni privrednom saradnjom. Razmotrićemo kako možemo sarađivati – u oblasti poljoprivrede, energetike, transporta i naravno turizma, koji je može biti zaista budućnost Trebinja. Toliko je blizu obala da je žalosno da nema više turizma u Trebinju, istakao je ambasador Soriana i dodao da bi uskoro, za nekoliko mjeseci,  trebala da uslijedi .zvanična posjeta delegacije ambasade ove zemlje Trebinju.

Gradonačelnik Vučurević je  podsjetio da je prijateljski odnosi Trebinja i naroda Španije datiraju još od početka devedesetih godina prošlog vijeka kada je na području Hercegovine djelovala humanitarna organizacija „MPDL“, a ovdje bio raspoređen i španski bataljon UN-ove mirovne misije.

– Nedavno je delagacija Trebinja boravila u Saragosi. Imamo želju da se pobratimimo, i sa ovim gradom razvijamo privredne, kulturne, obrazovne i sve druge vidove saradnje. Zahvalni smo ambasadoru što i njegov stav na ovom fonu, zaključio  je Vučurević.

Autor: P. M.

 

Izvor: avaz.ba