Требиње на нешто више од двадесет километара од центра града има зимско излетиште, а овогодишња зима и падавине су зону зимске забаве свели на свега десет километара од града.

Данашњи нерадни дан бројне требињске породице искористиле су да проведу на снијегу, а осим традиционално најпосјећенијих Зубачких Убала, бројни су и они који су забаву потражили широм Зубачког платоа, који је потпуно под снијежним покривачем.

Ниске температуре и сунчан дан били су идеални за санкање и грудвање, док ће на скијање Требињци морати сачекати нека боља туристичка времена. Дјечија граја је присутна готово на свакој осњеженој пољани већ када магистралним путем за Херцег Нови прођете село Тули.

„Уживамо овдје, није много хладно а и добро смо се обукли. Наша најмађа ћерка још није имала прилику да ужива на снијегу пошто јој је свега четири године, а нисмо имали прилику да путујемо на неку планину током зиме. Ово је прелијепо, само да је пут мало боље очишћен“, рекао је за наш портал Требињац Никола који је са још неколико породица забаву пронашао у непосредној близини Извиђачког дома на Тулима.

Путари ових дана нису били на нивоу задатка, јер је пут према Зубачким Ублима „пробијен“ али с обзиром да од петка нема нових падавина могао је бити и очишћен од снијега и леда којим је комплетно прекривен. И на магистралном путу Требиње – Херцег Нови присутни су остаци снијега и леда, тако да упозоравамо све возаче на опрезнију вожњу.

С обзиром на прогнозу времена, и наредних неколико дана ће Требињци имати прилику да уживају у снијегу на излетиштима око града, а одговорни ће надамо се искористити предстојеће радне дане да би пут био чистији и проходнији.

 

Херцеговина Промо / Радио Падрино, јануар 2017.