Trebinje na nešto više od dvadeset kilometara od centra grada ima zimsko izletište, a ovogodišnja zima i padavine su zonu zimske zabave sveli na svega deset kilometara od grada.

Današnji neradni dan brojne trebinjske porodice iskoristile su da provedu na snijegu, a osim tradicionalno najposjećenijih Zubačkih Ubala, brojni su i oni koji su zabavu potražili širom Zubačkog platoa, koji je potpuno pod sniježnim pokrivačem.

Niske temperature i sunčan dan bili su idealni za sankanje i grudvanje, dok će na skijanje Trebinjci morati sačekati neka bolja turistička vremena. Dječija graja je prisutna gotovo na svakoj osnježenoj poljani već kada magistralnim putem za Herceg Novi prođete selo Tuli.

„Uživamo ovdje, nije mnogo hladno a i dobro smo se obukli. Naša najmađa ćerka još nije imala priliku da uživa na snijegu pošto joj je svega četiri godine, a nismo imali priliku da putujemo na neku planinu tokom zime. Ovo je prelijepo, samo da je put malo bolje očišćen“, rekao je za naš portal Trebinjac Nikola koji je sa još nekoliko porodica zabavu pronašao u neposrednoj blizini Izviđačkog doma na Tulima.

Putari ovih dana nisu bili na nivou zadatka, jer je put prema Zubačkim Ublima „probijen“ ali s obzirom da od petka nema novih padavina mogao je biti i očišćen od snijega i leda kojim je kompletno prekriven. I na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi prisutni su ostaci snijega i leda, tako da upozoravamo sve vozače na oprezniju vožnju.

S obzirom na prognozu vremena, i narednih nekoliko dana će Trebinjci imati priliku da uživaju u snijegu na izletištima oko grada, a odgovorni će nadamo se iskoristiti predstojeće radne dane da bi put bio čistiji i prohodniji.

 

Hercegovina Promo / Radio Padrino, januar 2017.

Facebook komentari

komentar