Sinoć je u galeriji Vukoje obilježen Dan zaljubljenih i Sveti Trifun. Za vrhunsku atmosferu pobrinuo se bend Akustik, a gosti su uživali u delicijama koje je spremao Grande chef Dragan Šljivić.

Na meniju su se našla jela koja nisu karakteristična za naše podneblje, ali napravljena od naših autohtonih namirnica, pa su tako okupljeni imali priliku da probaju  teletinu sa kremom od mrkve i tartufa, jagnjetinu  sa kroketima od raštana i kozjeg sira, desert od kefira i  druge zanimljive kreacije ovog kuvara.

-Moja filozofija kuvanja je da koristim namirnice lokaliteta. Hercegovina je poznata po dobrom maslinovom ulju, povrću, a večeras sam koristio i jagnjetinu, teletinu, raštan, kozji sir… Pokušao sam da donesem dašak Mediterana i mora, pa će se na tanjiru naći i sipa, odnosno da budem precizan, rižoto sa sladoledom od sipinog mastila- rekao je Dragan Šljivić.

Šljivić je istakao da su vina podruma Vukoje kvalitetom na zavidnom nivou, te da se raduje što se su se njegove gurmanske kreacije uparile sa Vukoje vinima.

Ovom večerom, Dragan Šljivić je pokazao zašto nosi titulu najboljeg kuvara ex Jugoslavije.

 

I.D., februar 2018.