Poznata srpska glumica Sloboda – Boba Mićalović ima namjeru da u Trebinju kupi stan jer je, kako nam je priznala, naprosto zaljubljena u taj grad.

 

„Volela bih da ovde imam nešto svoje, da tu dovedem porodicu i da bar leti budem ovde jer zaista volim ovaj grad. Kuća bi mi bila prevelika jer je treba održavati, ali bi mali stan bio sasvim dovoljan. Nekad mi je i jedan vaš bivši gradonačelnik čak obećavao da ću postati vaš sugrađanin, pa zašto da ne?“, kazala je Mićalovićeva, koja u Hercegovini boravi zbog snimanja filma „Na mliječnom putu“ Emira Kusturice.

NN: Da li Vas iscrpljuju cjelodnevna snimanja pa onda novinarska pitanja?

MIĆALOVIĆ: Iako snimanja traju od ujutro do naveče, ja uživam dok radim i ni sama ne znam kako proleti dan. Snimili smo više od polovine i s obzirom na to da radimo baš temeljno, dobro napredujemo. A što se tiče novinara, moram da priznam da sam malo ohladila s tom pričom dok ne završim ovaj posao, odnosno ovaj film, jednostavno zato što tek onda kad završimo imaćemo o čemu više i da pričamo.

NN: Kako je raditi s Emirom Kusturicom i Monikom Beluči?

MIĆALOVIĆ: Božanstveno, ne znam šta drugo da kažem, jer je sa talentovanim ljudima zaista lako raditi. Zahvaljujući Kustinom iskustvu, koji daje tačne indikacije, tačno vodi glumce, nema previše lutanja, nego samo jedna fina igra sa mogućnošću da se kreira, onda se i celokupan posao odvija onako kako treba. I rad sa Monikom se odvija na takav način tako da ja ovo uopšte ne doživljavam kao da snimamo film, već kao jedno veliko i ozbiljno iskustvo i pre svega školu. Dosta sam snimala, ali je ovo nešto što je moja ozbiljna, sada već dvogodišnja škola, koja će mi u budućnosti puno pomoći.

NN: Kada ste u Trebinju snimali sa Zdravkom Šotrom, željeli ste da radite sa Kusturicom. Da li sada postoji nešto drugo što biste željeli ostvariti?

MIĆALOVIĆ: Imam ja raznih želja, iako mi je zasad prioritetna ta da ovaj film dobro prođe, to jest da prođe u najboljem mogućem svetlu, kako to rad na njemu i zaslužuje. Ja u to ne sumnjam ni jednog trenutka, naprotiv – jako sam sigurna da imamo odličan film. Što se tiče Zdravka Šotre, on ima posebno mesto i u mojoj karijeri i u mom srcu jer sam uživala u radu s njim, naročito kada smo ovde u Trebinju snimali „Ranjenog orla“.

NN: Da li ste vidjeli svoj lik na novoj turističkoj signalizaciji u Starom gradu u Trebinju, gdje je obilježena „Anđelkina kapija“?

MIĆALOVIĆ: Svaki put kad dođem u Trebinje mnogo ljudi me zaustavlja i govori: „Eno je Anđelka“, „Vratila nam se Anđelka“, jer me većina zna po mojoj ulozi u „Ranjenom orlu“ i priznajem da mi to imponuje. Pa, i moja kuma Nataša Ninković je iz ovog grada, tako da je ovde nekako sve što je meni drago i blisko, a i ja se sama ovde osećam kao domaća.

NN: Da li ćete ovog ljeta dovoditi kćerke u Trebinje kao Monika Beluči?

MIĆALOVIĆ: Sa Monikom je to malo drugačije jer ona puno putuje i puno radi van svoje zemlje pa prosto mora da vodi svoju decu sa sobom kako bi bila s njima, što nije moj slučaj jer ja sam, primera radi, sada osam meseci neprekidno bila s njima u Beogradu i ovo je u toku ove godine jedini moj duži izlet. No, iako ja njih pokušavam izopštiti iz ove priče da ne bih remetila njihov tempo života, nadam se ipak da ću ih malo dovesti u Trebinje.

Kusturica pao s konja

Režiser Emir Kusturica je na setu filma „Na mliječnom putu“ pao sa konja, koji se uznemirio i potrčao kasom na Morinama, kod Nevesinja, gdje se trenutno snima ova drama u kojoj se prepliću rat, ljubav i samotnjački život.

Najviše se uplašila glumica Monika Beluči, koja je insistirala da Kusturicu odvezu u bolnicu.

Izvor: Nezavisne novine