Толико је књига и чланка написано о различитостима између мушкараца и жена. Пропагира се идеја како не можемо усклађено живјети једни са другима осим ако не разумијемо те различитости. Ипак, сличности, а не различитости су оно што нас повезује и чини заједнички суживот могућ. Које су то сличности између мушкараца и жена?

  1. Нисмо савршени

Сви очекујемо да имамо савршену мајку, девојку, оца, дечка, брата, сестру, али то једноставно није могуће. Престаните очекивати превише од људи. Покушајте разумети и опростити.

  1. Стереотипи нас боле

Стереотипи о мушкарцима или женама врло добро су познати свима, али вређају и једне и друге. Морамо се ослободити стереотипа и одабрати бити оно што желимо, а другима дати прилику да буду оно што желе.

  1. Треба нам љубав и поштовање

Иако се устаљено веровање да женама више треба љубав, а мушкарцима поштовање, то једноставно није тачно. И једнима и другима треба обоје.

  1. Имамо проблема са поверењем

Кроз наша негативна животна искуства прошли смо кроз издаје, неиспуњена обећања, напуштање и све слично што је оставило последице. Повременом нам треба осигурање од људи које волимо како им још увек можемо веровати.

  1. Несигурни смо

Било због изгледа, упоређивања са звездама, познатим спортистима, пословним људима, комшијама… сви у себи носе одређење комплексе. Од комплекса нису поштеђени ни мушкарци ни жене.

  1. Имамо осећања

Жене се често сматрају претерано емотивним, а мушкарце безосећајнима, међутим истина варира између. Постоје безосећајни и мушкарци и жене, а постоје претерано емотивни и мушкарци и жене.

  1. Имамо циљеве и амбиције

И мушкарци и жене имају циљеве и амбиције. Свако бира сам свој фокус, али сви желимо бити успешни у томе што нам је битно.

  1. Имамо различито виђење успеха

Не мушкарци и жене, него сви људи генерално имају различито виђење успеха и у томе нема разлике између мушкараца и жена. Свако доживљава успех на свој начин. Неко жели бити корпоративни лидер, а неко најбољи родитељ.

  1. Имамо своја уверења и ставове

Сви долазимо из различитог породичног и културолошког подручја и природно је да имамо различита уверења и ставове, али по том питању нема разлике међу половима.

  1. Сви имамо сузне канале

Није срамота изразити осећања сузама. Сви плачу, неки ређе неки чешће, али сузе су биле први начин изражавања емоција док смо били бебе.

Извор: opusteno.rs, Фото: google.com