Škorpija i Ribe se u astrologiji svrstava u jednu od retkih vrlo pozitivnih kombinacija kada je reč o slaganju u ljubavi. Ovakva kombinacija vodenih znakova neretko predstavlja gotovo savršeno poklapanje kako na emotivnom nivou tako i u intelektualnom pogledu. Ljubavni par poseduje ogroman potencijal za ostvarenje i održanje vrlo srećne i dugovečne ljubavi.

Vodena kombinacija Ribe i Škorpija otkriva mogućnost za postojanje veoma dubokih i intenzivnih ljubavnih osećanja koja mogu činiti sam koren njihove ljubavi koji može obezbeđivati stabilnost i čvrstinu njihovom slaganju u ljubavi.

I Škorpija i Ribe su duboko emotivni, senzualni i u mnogim životnim situacijama dopuštaju svojim osećanjima da upravljaju njihovim postupcima. Kada se Škorpija i Ribe zavole, njihova snažna pozitivna osećanja predstavljaju neraskidive niti koje ih drže skupa i koje ih čine jakim u bilo kakvoj životnoj situaciji.

Pri upoznavanju ovi znaci mogu osetiti snažnu, tzv. magnetsku, privlačnost jer će biti očarani jedno drugom i opijeni i preplavljeni ogromnom bujicom ljubavnih osećanja. Mnogi parovi sa ovom kombinacijom znakova mogu intuitivno osetiti još na samom početku ljubavne veze da je to ona prava ljubav za njihov celi život.

Ljubav između Škorpije i Ribe može biti nesvakidašnja, čarobna i bajkovita. Međutim, kako bi ostvarili ovakav potencijal potrebno je da redovno neguju svoju ljubav i ne smeju dozvoliti da je zapuste.

Škorpija se u ljubavi „hrani“ strašću, jakim emocijama i potreban joj je neko ko je spreman da se čitavim bićem prepusti u ljubavi. Znak Ribe oseća potrebu za ostvarenjem nežne, romantične, čiste i istinske ljubavi koja će ispunjavati svaku poru njegovog suptilnog bića. Dakle, njihove potrebe, maštanja, želje i fantazije mogu se u velikoj meri podudarati u ljubavi što može doprineti lakšem postizanju harmoničnog slaganja i željene stabilnosti ljubavne veze odnosno braka.

Ribe i Škorpija je ljubavni par kojem ljubav može predstavljati pravu pokretačku snagu u životu koja će ih inspirisati i u svakodnevnim životnim aktivnostima i koja će ih voditi napred ka uspesima, ka ostvarenju zajedničkih životnih planova i u osvajanje blistave budućnosti.

Javljanje povremenih problema u slaganju ljubavnog para Škorpija i Ribe moguće je naročito u situacijama kada Škorpija ispoljava neke suviše negativne emocije kao što je npr. veća ljubomora, posesivnost i osvetoljubivost pa je naročito tada moguće i ozbiljnije narušavanje harmonije i ravnoteže u ljubavi.

Takođe, u situacijama kada znak Ribe ima neka veća ili nerealna očekivanja od Škorpije, moguće je javljanje i većeg nezadovoljstva ljubavnom situacijom i javljanje većeg razočarenja zbog neispunjenih očekivanja.

Moguće je povremeno javljanje neslaganja i iz drugih razloga kada se i neki manji nesporazumi mogu lako rasplamsati i u veće probleme i zato je važno za ovu kombinaciju znakova da u ljubavi nastoji na konstantnom poboljšanju komunikacije kako bi ostvarili dobro razumevanje i kako bi dodatno unapredili kvalitet slaganja u ljubavi.

Dakle, snažan potencijal za ostvarenje uspešne i srećne ljubavne zajednice mogu ostvariti ukoliko svakodnevno neguju svoju ljubav i trude se da je održavaju svežom.

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs