U seriji tekstova pod nazivom „Džentlmen da budem“ magazin Wannabe Man donosi izuzetno zanimljive savjete za sve muškarce koji drže do svog ponašanja i lijepih manira. Prvi u nizu koji donosimo na našim stranicama govori o ponašanju na javnom mjestu.

Budući da poštuje druge ljude, jedan džentlmen uvijek na vrijeme stiže na javna mjesta, bilo da se radi o pozorištu, koncertu ili filmskoj predstavi. Ukoliko ipak zakasni, ni ne pokušava da se domogne svog sjedišta prije prikladne pauze. U svakom slučaju najbolje je da slijedi uputstva razvodnika ili razvodnice koji će mu ukoliko se ponaša kako valja nenametljivo naći privremeno sjedište u zadnjem redu.

Džentlmen nikada neće smesti s uma da biti dio publike u pozorištu ili koncertu nije isto što i gledati televiziju u vlastitoj dnevnoj sobi. Nikada ne priča za vrijeme predstave čak ni kada bučna muzika ili govor zaglušuju njegove riječi. Takođe, nastoji da se što je manje moguće pomjera na svom sjedištu ma koliko mu položaj bio neudoban. Pri svemu tome ukoliko osjeti potrebu za kašljem neophodno je da to učini uz pomoć maramice. Opet, ukoliko ga spopadne napad kašlja najbolje je da odmah napusti dvoranu- svog dobra radi, kao i dobra ostalih iz publike.