Društveno preduzetništvo postaje pokret koji redefiniše način na koji razmišljamo o ekonomiji, te potvrđuje svoju vrijednost i nužnost kroz brojne uspješne modele društvenih preduzeća i inicijativa. Hercegovina zasigurno posjeduje brojne potencijale, a društveni preduzetnici su najbolji inicijatori uspješnog biznisa koji pomaže zajednici.

Zbog toga je cilj ove škole da učesnicima pobliže pojasni pojam i značaj društvenog preduzetništa u kontekstu današnje ekonomije, ali i da ih motiviše da razmišljaju o preduzetništvu i društvu kao povezanim stvarima.Učesnici će takođe dobiti i praktičnu i teoretsku obuku, te će raditi na razvoju svojih poslovnih modela.Svi koji uspješno završe ovu školu, imat će priliku da apliciraju sa svojom idejom za novčana sredstva, koja će im pomoći da pokrenu svoje biznis ideje.

Ova škola društvenog preduzetništva će se održati u Trebinju, Hotel Nar, od petka 23.09. do nedjelje, 25.09.

Prijaviti se mogu sve osobe starosti 16+ godina koje zanima društveno preduzetništvo, te oni koji pokušavaju ili planiraju pokrenuti svoj biznis. Prijaviti se možete na stranici www.hub22.org.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.hub22.org, www.facebook.com/hub22/ i [email protected]

Učešće u školi je besplatno, te će svi polaznici dobiti sertifikate o uspješno položenom modulu.

Organizator škole je centar za razvoj društvenog poduzetništva Hub 22 iz Mostara, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Kontakt:

Tel: 063 921516                                                                                                        e-mail: [email protected]