Povodom 50 godina od rođenja Nebojše Glogovca u njegovom rodnom Trebinju sinoć  je počela dvodnevna manifestacija “Dani Nebojše Glogovca” koju su organizovali njegovi prijatelji i kolege.

– Danas mi je srce na mjestu, jer smo na tvoj 50. rođendan svi tu, u tvom Trebinju.  Naša porodica se ovom događaju jako obradovala, hvala Trebinjcima i svima koji su pidržali ovaj događaj u slavu umjetnosti i Nebojšinog veličanstvenog života – poručia je njegova supruga Milica.

Nebojšin prijatelj i kum Vojin Ćetković je istakao da je od studentskih dana bio u dubokim pregovorima sa Nebojšom i da i dan danas razgovara sa njim.

U okviru manifestacije otvorena je i izložba fotografija “Nebojša Glogovac” autorke Maje Medić, promovisana je knjiga “Monografija Nebojša Glogovac” Tanje Nježic i prikazan film “Godina i jedan dan” reditelja Raše Andrića.

Svi autori su govirili o velikom glumcu, a video poruku poslao je i glumac Nikola Pejakovic. Ono što je želja večerašnjih učesnika programa je da “Dani Nebojše Glogovca” prerastu u filmski ili pozorišni festival.

Obilježavanje 50. rođendana velikog glumca biće završeno sutra projekcijom predstave “Hadersfild” u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Dubravka Čolović

Izvor: Srpka info