Večeras je u pozorišnoj dvorani Kulturnog centra u Trebinju svečano otvoren 12. Interdisciplinarni festival „Dani Malih Stvari, koji će trajati do 23. novembra.

Nakon uvodne riječi Vesne Đurić i svečanog otvaranja festivala trebinjska publika imala je priliku da pogleda predstavu banjalučkog Gradskog pozorišta „Jazavac“ pod nazivom „Malo blago“.

S obzirom na reakcije publike utisci su očigledno i više nego pozitivni, a svi prisutni su mogli uživati u sat i deset minuta izuzetnog performansa, u predstavi koja je na neobičan način prikazala simboličnu sliku života jedne porodice. Uz elemente komedije i drame, tri sjajne glumice Natašu Ivančević, Slađanu Zrnić i Belindu Božičković predstavljen je život kakav jeste, sa brojnim njegovim elementima. Smrt, ljubav, stres, prolaznost života i rađanje novog, samo su neke od tema predstave, koju je više puta publika ispratila dugotrajnim glasnim aplauzima.

Režiju predstave je potpisala Slađana Kilibarda.

Zadovoljna publika poslije prve večeri utiske nosi sa sobom, a novo pozorišno druženje u Trebinju je već sutra u 20 časova kada je na reportoaru festivala predstava Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda iz dva dijela.

 

HP, novembar 2017.