Вечерас је у позоришној дворани Културног центра у Требињу свечано отворен 12. Интердисциплинарни фестивал „Дани Малих Ствари, који ће трајати до 23. новембра.

Након уводне ријечи Весне Ђурић и свечаног отварања фестивала требињска публика имала је прилику да погледа представу бањалучког Градског позоришта „Јазавац“ под називом „Мало благо“.

С обзиром на реакције публике утисци су очигледно и више него позитивни, а сви присутни су могли уживати у сат и десет минута изузетног перформанса, у представи која је на необичан начин приказала симболичну слику живота једне породице. Уз елементе комедије и драме, три сјајне глумице Наташу Иванчевић, Слађану Зрнић и Белинду Божичковић представљен је живот какав јесте, са бројним његовим елементима. Смрт, љубав, стрес, пролазност живота и рађање новог, само су неке од тема представе, коју је више пута публика испратила дуготрајним гласним аплаузима.

Режију представе је потписала Слађана Килибарда.

Задовољна публика послије прве вечери утиске носи са собом, а ново позоришно дружење у Требињу је већ сутра у 20 часова када је на репортоару фестивала представа Факултета драмских умјетности из Београда из два дијела.

 

ХП, новембар 2017.