Do sreće i rasterećenosti dijeli vas puno optimizma, dobra organizacija, vrijeme koje ćete posvetiti sebi i malo tolerancije prema svijetu i životu! Možda se čini kao veliki zalogaj, ali suštinski to su sitnice koje će vam lako život promjeniti na bolje!

1. Sačuvajte sitne dnevne radosti: Možda zvuči kao kliše, ali istinski sitnice koje nas svakodnevno usrećuju vrlo su moćan sastojak života. Zato obratite pažnju na te male trenutke sreće u svakom danu: miris svježeg peciva, ukus omiljenog kolača, smjeh voljene osobe, zvuci pjesme koju volite, maženje sa vašim ljubimcem, prva jutarnja kafa

 

srecan zivot

 

2. Činite dobro, osjećajte se dobro: Kada smo humani i brižni, prema porodici, prijateljima, ali i totalnim strancima, to nas lako dovodi do samoafirmacije i osjećaja zadovoljstva. Dobra djela i ljubazna riječ čini da sami sebe vidimo u boljem svijetlu, tačnije pomažući drugima, pomažemo i sebi da postanemo bolji ljudi.

 

3. Prestanite da pretjerano razmišljate: Ne zadržavajte negativne misli. Često se previše koncentrišemo na nedaće koje su nas snašle, konstantno razmišljajući kako da ih rješimo. Bitno je znati da takvo pretjerano razmišljanje neće odnijeti problem, već ćete se vrtiti u začaranom krugu bez izlaza, zadržavajući u sebi negativnu energiju. Preusmjerite svoju pažnju na nešto drugo, bavite se aktivnostima koje volite i budite pozitivni. Nijedan problem ne traje vječno.

 

zivot je lep

 

4. Budite šašavi: Vjerovali ili ne, naučno je dokazano da „glupiranje“ doprinosi boljoj energiji, ljepšoj atmosferi oko vas i srećnijem životu. Humor, šale i „blesavo“ ponašanje su zarazni, zato obojite svoje dane smijehom i radošću!

 

5. Posvetite se duhovnosti: Istraživanja su pokazala da ljudi koji su posvećeni svojoj duhovnosti jesu srećniji, smireniji, opušteniji i bolje se nose sa stresom u životu. Vjera je stvar izbora, ali potrudite se da saznate nešto više o svojoj religi, ako već ne znate, i možda se iznenadite koliko će vam prijati. Pročitajte knjige religijske ili duhovne tematike, porazgovarajte sa ljudima upućenim u takve stvari i otkrijte čitav jedan novi svijet.

 

 

Izvor: Pressonline