Dobro izabrane dioptrijske naočale mogu biti najbolji modni dodatak. Ali, djevojke koje nose naočale često imaju problem sa šmikanjem, jer ma koliko se trudile da istaknu oči, šminka se nerijetko ne vidi. Kako biste to izbjegli i konačno privukli pažnju na oči, donosimo vam nekoliko make up trikova koji će vam pomoći da zablistate sa naočalama.

Tuš – Tuš će istaknuti oči i privuči pažnju a njih bez obzira što su iza naočala. Ako niste pretjerano vješti sa nanošenjem tuša, odlučite se za onaj u flomasteru i neko vrijeme odvojite za vježbanje. Ukoliko vam ne polazi za rukom da povučete ravnu liniju, prvo uz liniju trepavica nacrtajte nekoliko tačkica, pa ih polako spojite povlačeći linije između njih.

Svjetlucavi korektor – Ako imate podočnjake, izaberite korektor sa svjetlucavim česticama. Budući da naočale često bacaju sjenu na oči, podočnjaci mogu biti izraženiji. Ali, uz svjetlucavi korektor ovaj problem ćete lako riješiti.

Bijela olovka i sjena – Da bi se oči činile krupnijim i vedrijim, obavezno nabavite bijelu olovku i sjenu. Biju olovku nanesite na unutrašnji rub donjeg kapka, a vijelu sjenu na unutrašnji ugao ok, uz nos, te ispod luka obrva.

Obrve – Ako nosite naočale ne možete dozvoliti da su vam obave nauredne ili loše oblikovane. Ako niste vješti sa pincetom, oblikovanje obrva prepustite kozmetičaru. Obrve trebaju pristajati obliku vaših očiju, a najvažnije je da nisu počupane previše tanko.

Izvor: ljepota.ba