Широм Републике Српске и региона весело уз музику дочекана је Нова 2017. година.

Највеселије је било у бројним угоститељским објектима, као и на Трговима гдје је уз наступ музичара и ватромет дочекана Нова 2017. година.

Уз традиционално одбројавање и ватромет, Бањалучани су испратили стару и дочекали Нову 2017. годину. На Тргу Крајине, грађане и бројне посјетиоце забављали су Лукијан Ивановић, Душан Свилар, Александра Радовић и Тијана Дапчевић.

Тачно у поноћ новогодишњу честитку свим Бањалучанима и посјетиоцима упутио је градоначелник, Игор Радојичић. Он је свим Бањалучанима и гостима упутио најљепше жеље у Новој години, уз увјерење да ће наредна година бити боља и да ће се Бањалука сваке године моћи похвалити новим садржајима и побољшањем живота.

Радојичић ће данас даривати прворођену бебу у 2017. години у Бањалуци.

Да Бањалучани Нову годину дочекају у сигурном окружењу бринули су се припадници Центра јавне безбједности и дежурне службе хитне помоћи и ватрогасаца.

Становници Источног Сарајева Нову годину дочекали су весело и уз лијепе жеље. Као и ранијих година олимпијска Јахорина била је крцата домаћим и иностраним гостима. Уз музику Дивљег кестена, становници Источног Новог Сарајева закорачили су у нову годину на Тргу Гаврила Принципа.  Овај град у Новој години богатији је за једног дјечака.

Нова година весело је дочекана и у Херцеговини. У Требињу је организован дочек на отвореном, а бројне Требињце и њихове госте из Србије и Црне Горе у Нову годину увела је група „Освајачи“. Весело је било и у бројним требињским хотелима и угоститељским објектима.

И у Приједору је традиционално организован дочек Нове године на отвореном. За разлику од претходних година, овај пут Приједорчане су на Малом градском тргу у најлуђој ноћи забављали локални музичари.

Организованог дочека није било у Добоју, Брчком, Бијељини. Ипак весело уз добру музику, Нову годину становници ових градова дочекали су у бројним ресторанима и локалима и у кругу породице.

 

Извор: РТРС