To je ultimativni prirodni test.

Iz ljubljenja, tvrde naučnici, možete saznati mnogo toga o svom partneru.

Iz prvog poljupca saznaćete…

Slijedi li ih uskoro još
Usred ljubljenja vaš nivo hormona zbog kojih se osjećate dobro, dopamina, trebala bi skočiti u nebo. Ali ako vam je osjećaj tako‑tako dok ispreplićete jezike, nivo dopamina je vjerovatno nizak pa baš i nema seksualne hemije.

Koliko se ko brine o sebi
Svatko od nas ima specifičan okus u ustima, miris i dah koji potiče od prehrane, genetike i opšteg zdravstvenog stanja, kaže Justin Garcia, direktor istraživanja na Institutu Kinsey na Univerzitetu Indiana u SAD-u. Naznaka da je vaš tip lijenčina kad je riječ o zdravlju su gusta slina (što znači dehidraciju) i pepeljasti aftertaste (što znači da je vjerojatno pušač).

Kakav će biti seks
Ljubljenje vam može otkriti koliko je vaš partner pažljiv kad je riječ o vašim željama i tome što se vama sviđa, kaže Garcia. Neko ko počinje laganim poljupcem i istražuje svaki djelić vaših usta, vjerovatno će se fokusirati i na predigru te kako vas zadovoljiti. Neko ko odmah navali i „uvali vam jezik“, vjerojatno je sebičan i u seksu.

sdsdsdds

Iz dugotrajnog ljubljenja možete naslutiti…

Kako je neko raspoložen
Ako je to brzinski cmok, a ne dugi poljubac, vaš partner je možda umoran ili pod stresom. Dugo ljubljenje od kojeg vam klecaju koljena i zaboravljate sve oko sebe znači da je srećan ili opušten ili da je na vas mislio satima.

Kakva vam je veza
“Ponekad poljubac može biti pokazatelj koliko su partneri povezani i koliko znače jedno drugom”, objašnjava Garcia. Ako je već prošlo neko vrijeme otkad su vam se usne dodirnule, aktivirajte se kako biste se povezali. Ako ste danas već osmi put ukrali poljubac, onda ste jaki poput stijene.

Izglede za orgazam
Špekuliše se da neprestano izmjenjivanje sline među hetero partnerima može prenijeti testosteron u tragovima od njega ka vama pa će vam zbog toga porasti libido, kaže Kirshenbaum. Ostala istraživanja pokazuju kako se žene brže uzbude ako se dugo ljube.