Servisne informacije za petak, 5. jun.

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 sata rođena je jedna djevojčica..

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 19 pregleda u ambulanti i 11 na terenu.

Iz Elektro – Hercegovine poručuju da će doći do prekida u napajanju električnom energijom kod potrošača koji se snabdijevaju sa trafo stanice Grančarevo..

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje imali su mirna protekla 24 časa.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje u protekla 24 časa evidentirali su jedno krivično dijelo u Nevesinju.

U Trebinju je jutros izmjereno 18 stepeni, vlažnost vazduha je 80 procenata, vazdušni pritisak 979 milibara, duva jugo istočni vjetar brzinom 4 do 12 m/s, ponegdje može doći do udara vjetra do 14 m/s, odnosno 50 km/h. Palo je 0.5 litra kiše.

U Bileći temperatura iznosi 17 stepeni i pao je 1 litar kiše, u Nevesinju je 14 stepeni i pao je takođe 1 litar kiše. U Gacku je izmjereno13 stepeni sa 2 litra kiše, a na Čemernu je 10 stepen i pao je 1 litar kiše.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Obilne padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne gdje se prognozira uglavnom između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i preko 100 litara. Najmanje padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuju se jaki, lokalno i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Poslije podne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 17 i 24°C.

 

 

 

HP, jun 2020.