Servisne informacije za petak, 5. jul

Iz Elektro – Hercegovine poručuju da je napajanje većeg dijela Trebinja električnom energijom uredno i napominju da nema najvljenih isključenja.

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 sata nije bilo poroda.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 27 pregleda u ambulanti i 8 na terenu.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje nisu imali intervencija u protekla 24 sata.

Vodosnabdijevanje Trebinja jutros je uredno potvrdili su nam u JP Vodovod, i dodali da nema najvljenih isključenja vode.

Pripadnici PU Trebinje za protekla 24 sata evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira u Trebinju.  Evidentirane su i tri saobraćajne nezgode, dvije u Bileći i jedna u Trebinju. Osim materijalne štete u saobraćajnim nezgodama registrovane su i lakše tjelesne povrede te tjelesne povrede po lice.

Temperatura vazduha jutros u Trebinju je 23 stepeni. Vlažnost vazduha je 62% , vazdušni pritisak 986 mb. Duva sjeverni vjetar brzinom od 1 do 3 m/s.

Temparature vazduha za ostale gradove Istočne Hercegovine: Bileća 21, Nevesinje 18, Gacko 15 i Čemerno 14 stepeni.  Na Čemernu je palo i 30 litara kiše po metru kvadratnom, padao je i grad prečnika od 4-5 cm koji je nanio štetu usjevima, ali i imovini.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 27 do 34 °C.

 

 

HP, jul 2019.