Servisne informacije za četvrtak, 19. septembar.

Iz Elektro – Hercegovine poručuju da je napajanje većeg dijela Trebinja električnom uredno i napominju da će bez struje do 11 časova biti cijela Ivanica zbog radova od strane Elektroprenosa BiH.

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 sata rođen je jedan dječak.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 40 pregleda u ambulanti i 8 na terenu.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje imali su jednu intervenciju na Jasenu gdje je gorjelo sijeno.

Vodosnabdijevanje Trebinja jutros je uredno potvrdili su nam u JP Vodovod, i dodali da nema najvljenih isključenja vode.

Pripadnici policijske uprave Trebinje evodentirali su dva krivična djela u Trebinju i Gacku. U Trebinju je evidentirano djelo „Izazivanje opšte opanosti“, a u Gacku „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“. U Gacku je evidentirano i jedno narušavanje javnog reda i mara. Za protekla 24 sata desile su se dvije saobraćajne nezgode u Trebinju u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U Trebinju je jutros 19 stepeni, oblačno je i duva istočni vjetar brzinom od 2 do 7 m/s. Vazdušni pritisak iznosi 986 mb, a vlažnost vazduha je 68 %.

U Bileći je 15 stepeni, Nevesinju i Gacku 10, a na Čemernu 7 stepeni.

Kišnih padavina bilo je u cijeloj Istočnoj Hercegovini osim u Trebinju. Na Čemernu je palo najviše kiše – 7 litara po metru kvadratnom, u Bileći i Nevesinju je palo litar manje, a u Gacku 2 litra kiše.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 12 i 18, na jugu zemlje od 20 do 23 stepena.

 

 

 

 

HP, septembar 2019.