Servisne informacije za ponedjeljak 14. januar 2019. godine.

Iz Elektro – Hercegovine poručuju da je napajanje električnom energijom na području grada Trebinja uredno i nema najavljenih isključenja.

Trebinjski vatrogasci u protekla 24 časa nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljena su 53 pregleda u ambulanti i 16 na terenu.

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Snadbijevanje Trebinja vodom i danas je uredno, potvrdili su nam u JP Vodovod.

Pripadnici PU Trebinje za protekla 24 sata evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira u Gacku, te dvije saobraćajne nezgode u Trebinju i Gacku koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

U Trebinju je jutros bilo hladno, a podaci meteorološke stanice kažu da je u sedam časova temperatura vazduha iznosila 0 stepeni. Vlažnost vazduha iznosila je 95% , vazdušni pritisak 973mb , duvao je sjeverni vjetar brzinom od 2 m/s.

U sedam časova temperatura vazduha u Bileći iznosila je -2°C u Nevesinju -1 °C, u Gacku -5 °C, a na Čemernom -4 °C.

U Trebinju jutros do sedam časova palo malo manje od jednog cm cnijega. Snijega ima i u ostalim gradovima Istočne Hercegovine. Njegova visina u Bileći je 18 cm, u Gacku 19 cm, u Neversinju 29 cm, a na Čemernom 39 cm.

Kiša i sniježne padavina zadržaće se u većem djelu zemlje veći dio dana. Prema kraju dana i u večernjim satima padavine će postepeno prestati. Vjetar u Bosni slab do umjeren prije podne zapadni i jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini uglavnom slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne do 10 stupnjeva.

 

HP, januar 2019.