Servisne informacije za petak, 12. april  

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 sata rodeni su jedan dječak i jedna djevojčica.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 36 pregleda u ambulanti i 10 na terenu.

Iz Elektro – Hercegovine poručuju da je napajanje Trebinja električnom energijom uredno i napominju da će zbog promjene režima napajanja kratkotrajno bez struje biti TS Hrupjela, Elektroprivreda i Stari grad.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje imali mirna protekla 24 sata.

Pripadnici PU Trebinje za protekla 24 sata evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira u Gacku. Evidentirane su i tri sobraćajne nezgode po jedna u Trebinju, Bileći i Ljubinju.

Vodonabdijevanje Trebinja i jutros je uredno, nema najavljenih isključenja, potvrdili su nam u JP Vodovod.

Temperatura vazduha jutros u Trebinju je 10 stepeni. Vlažnost vazduha je iznosila 82% , vazdušni pritisak 979 mb. Duva sjevero – istočni vjetar brzinom od 1 m/s.

Temparature vazduha za ostale gradove Istočne Hercegovine: Čemerno 3 stepena, Gacko i Nevesinje 5,  Bileća 7 stepeni.

Padavina je za protekla 24 sata bilo na cijelom području Istočne Hercegovine.

Najviše padavina bilo je u Gacku – 5,6l potom u Nevesinju 4, Bileći 3,1l, Trebinju 1,3l. Najmanje kiše palo je na Čemernu 0,5l po kvadratnom metru.

Danas nas očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, kiša se očekuju u zapadnim i sjevernim područjima. U planinskim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. Tokom dana, padavine se očekuje i u ostalim djelovima zemlje. Krajem dana i tokom večeri, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadnog smjera, a u Hrcegovini promjenljiv. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na jugu do 14 stupnjeva.

HP, april 2019.