Servisne informacije za ponedjeljak, 11. mart  

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 sata nije bilo poroda.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljena su 53 pregleda u ambulanti i 13 na terenu.

Iz Elektro – Hercegovine poručuju da je napajanje Trebinja električnom energijom uredno, i napominju da će povremeno bez napajanje električnom energijom biti stanovnici koji se snabdijevaju sa trafostanice Lastva-škola, Aranđelovo radi redovnog održavanja linija.

Vodonabdijevanje Trebinja i jutros je uredno, nema najavljenih isključenja, potvrdili su nam u JP Vodovod.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje evidentirali su 1 intervenciju tehničke prirode u Podglivlju. Za protekla 24 sata gorjeli su trava i nisko rastinje u Trebinju, a evidentiran je i jedan požar u Zasadu.

Pripadnici PU Trebinje za protekla 24 sata evidentirali su dva krivična djela u Bileći, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Evidentirana su i dva narušavanja javnog reda i mira u Gacku i Bileći, te jedna saobraćajna nezgoda u Trebinju koja je za posljedicu imala materijalnu štetu, bez povrijeđenih lica. Evidentiran je i jedan požar u Bileći čija je lokalizacija u toku. Pozar je evidentiran na otvorenom i nepristupačnom trenu.

U Trebinju je jutros u sedam časova temperatura vazduha iznosila 11stepeni. Vlažnost vazduha je iznosila 81% , vazdušni pritisak 985 mb. Duvao je sjeverni vjetar brzinom do 1 m/s.

Temparature vazduha za ostale gradove Istočne Hercegovine: Nevesinje 7, Bileća 9, Gacko 7, Čemerno 4 stepena.

Jače naoblačenje danas će usloviti zahlađenje i padavine u cijeloj zemlji. Na planinama će padati snijeg. Prije podne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg koji će padati i tokom noći na utorak. Bez snijega u sjevernim područjima Bosne. Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg su mogući na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure. Dio prijepodneva je najtopliji dio dana. Temperature vazduha između 7 i 14°C. Sa dolaskom padavina temperatura će biti u opadanju.

HP, mart, 2019.