Servisne informacije za srijedu, 10. jul

Usljed nevremena koje je sinoć zahvatilo Trebinje jutros su bez struje 10 KV dalekovodi Crnač i Zubci. Iz preduzeća Elektro – Hercegovina poručili su da su ekipe na terenu i da rade na otklanjanju kvara.

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 sata nije bilo poroda.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 27 pregleda u ambulanti i 5 na terenu.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje imali su jednu intervenciju tehničke prirode u protekla 24 sata.

Vodosnabdijevanje Trebinja jutros je uredno potvrdili su nam u JP Vodovod, i dodali da nema najvljenih isključenja vode. U Vodovodu su nam rekli da padavine od sinoć nisu uticale na kvalitet vode koja je i ovoga jutra na zadovoljavajućem nivou.

Pripadnici PU Trebinje za protekla 24 sata evidentirali su jedno krivično djelo u Trebinju – napad na službeno lice, i dvije saobraćajne nezgode takođe u Trebinju koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Temperatura vazduha jutros u Trebinju je 20 stepeni. Vlažnost vazduha je 76% , vazdušni pritisak 978 mb. Duva sjeverni vjetar brzinom od 1 m/s. U Trebinju su za protekla 24 sata pala 22 litra kiše.

U Bileći je jutros 19 stepeni, Nevesinju i  Gacku 15 , a na Čemernu 12 stepeni. Kiše je bilo u svim opštinama Istočne Hercegovine. U Nevesinju je palo 36 litara, na Čemernu 34,5 litara, Bileći 22 litra i u Gacku 11,5 litara kiše po metru kvadratnom.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu dana, padavine će postupno oslabiti, a mjestimično i prestati. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini krajem dana i olujna bura. Najviša dnevna temperetura od 18 do 24, na jugu od 26 do 29 stepeni.

 

 

HP, jul 2019.