Servisne informacije za srijedu, 01. maj  

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 sata nije bilo poroda.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 39 pregleda u ambulanti i 7 na terenu.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje imali su tri intervencije za protekla 24 sata, u Hrupjelima, Gorici i na Banjevcima.

Pripadnici PU Trebinje za protekla 24 sata evidentirali su tri krivična djela.  Jedno u Gacku i dva u Trebinju. U Trebinju je evidentirana i jedna saobraćajna nezgoda koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Temperatura vazduha jutros u Trebinju je 9 stepeni. Vlažnost vazduha je 95 % , vazdušni pritisak 981 mb. Duva sjeverni vjetar brzinom do 1 m/s.

Temparature vazduha za ostale gradove Istočne Hercegovine: Čemerno 3, Nevesinje i Gacko 6, Bileća 9 stepeni.

Kišnih padavina za protekla 24 sata bilo je u svim gradovima Istočne Hercegovine. Najmanje padavina bilo je u Trebinju – 5,3 litra. U Gacku je palo 5,5l kiše, u Bileći 8 litara, u Nevesinju 10,5, a na Čemernu 11,6 litara po kvadratnom metru.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U večernjim satima padavina postepeno prestaju. U drugom dijelu dana razvedravanje u KrajinI i Posavini, a večernjim satima i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 10 do 16, u Posavini, Krajini i Hercegovini do 18 °C.

HP, maj 2019.