Servisne informacije za utorak, 12. februar.

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 24 pregleda u ambulanti i 9 na terenu.

Iz Elektro – Hercegovine poručuju da je napajanje električnom energijom na području grada Trebinja uglavnom uredno, te najavljuju povremena isključenja napajanja električnom energijom zbog otkanjanja kvarova na sledećim lokacijama: Dalekovodi Duži-Hum i Strujići i trafostanice Vinogradi 2, Borkovića Bare, Pijavice.

Pripadnici PU Trebinje zaprotekla 24 sata evidentirali su dva krivična djela u Trebinju i Gacku i dvije saobraćajne nezgode u Gacku i Bileći.

Trebinjski vatrogasci imali su mirna protekla 24 sata.

Snadbijevanje grada Trebinja vodom i jutros je uredno, potvrdili su u JP Vodovod.

U Trebinju je jutros u sedam časova temperatura vazduha iznosila 5 stepeni. Vlažnost vazduha je iznosila 53% , vazdušni pritisak 980 mb. Duvao je sjeveroistočni vjetar brzinom do 4 do 15 m/s. Za protekla 24 sata u našem gradu palo je 24 litra kiše po kvadratnom metru.

U sedam časova u Bileći su izmjerena 3 stepena, i Nevesinju -2 i Gacku -1 stepen, a na Čemernu -4 stepeni.

Kišnih padavina bilo je za protekla 24 sata i u Nevesinju (27l), Bileći (17,5l), Gacku (27l) i na Čemernom (51,5l) po metru kvadratnom. Gacko, Nevesinje i Čemerno su pod bijelim pokrivačem, 55 cm snijega ima na Čemernu, 7 cm u Nevesinju, a 3 cm u Gacku.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne postepeno razvedravanje. U Bosni lokalno može pasti malo kiše u nizinama ili snijega u višim područjima. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C.

HP, februar, 2019.