Servisne informacije za ponedjeljak, 11. februar.

U trebinjskom porodilištu u protekla 24 časa rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Trebinju u protekla 24 časa obavljeno je 46  pregleda u ambulanti i 12 na terenu.

Iz Elektro – Hercegovine poručuju da je napajanje električnom energijom na području grada Trebinja uredno, i dodaju da nema najavljenih isključenja.

Pripadnici PU Trebinje imali su mirna  protekla 24 sata.

Mirni dan i noć bili su i za trebinjske vatrogsce.

U Trebinju je jutros u sedam časova temperatura vazduha iznosila 11 stepeni. Vlažnost vazduha je iznosila 79% , vazdušni pritisak 980 mb. Duvao je južni vjetar brzinom od 3 do 9 m/s. U poslijepodnevnim satima očekuje nas osjetniji pad temperature uz kišne padavine.

Temparature vazduha za ostale gradove Istočne Hercegovine: Bileća 9, Nevesinje i Gacko 6 stepeni, Čemerno 3 stepena. Na Čemernu još uvijek ima 34 cm snijega.

U nastavku dana oblačno. Prelazak  frontalnog poremećaja sa zapada će usloviti padavine i pad temperature vazduha u cijeloj zemlji. U nižim krajevima ispočetka kiša, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana usljed opadanja temperature i u nižim krajevima će kiša preći u susnježicu i snijeg i to u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 60 litara. Očekivana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara, na planinama i do 30 centimetara. Danas će biti i vjetrovito. Ispočetka jugo, a sa prolaskom fronta vjetar će promijeniti smjer na sjever. Najtopliji dio dana u jutarnjim satima. Očekivana temperatura većinom između 5 i 10°C. Sa dolaskom padavina temperatura će biti u opadanju.

HP, februar, 2019.