Firme su počele shvaćati da su njihovi kupci promijenili navike i sve više komuniciraju na društvenim mrežama, prvenstveno Facebooku, istakao je Ilija Brajković, predavač na seminaru „Marketing i komunikacija na društvenim mrežama“ koji je juče održan u Mostaru, a danas i sutra će biti održan u Sarajevu i Banjaluci.

 

Brajković je sa učesnicima podijelio iskustva iz oblasti vođenja društvenih mreža za klijente poput prvog hrvatskog startupa ShoutEm, gdje je upravljao zajednicom korisnika iz svih krajeva svijeta, do grupe „Zabranjeno pušenje“, klijenata poput „Microsofta Hrvatska“, „Renault“ i „Suzuki“, kao i za veliki broj manjih i srednjih preduzeća u različitim industrijama.

„Pokazat ćemo učesnicima kako se i oni mogu uključiti u neposrednu komunikaciju s potrošačima i kako mogu iskoristiti društvene mreže za marketing svojih proizvoda i usluga“, dodao je Brajković.

Organizator seminara je agencija Apriori BH, koja od 2007. godine organizira poslovne obuke s ciljem usavršavanja i razvoja djelatnika u BH firmama i institucijama. Apriori BH dio je globalne agencije za poslovno savjetovanje Apriori World.

Izvor: Nezavisne novine