У послиједње вријеме забиљежене су необичне промјене у понашању аутомобила када се њихови власници враћају са путовања у Херцеговину.

Када се Марко враћао из Београда, негдје иза Фоче према Требињу, осјетио је лагано поскакивање његовог Форд Фокуса. Што се више приближавао Тјентишту скакутање је постало све интезивније и турбулентније.

Марко није схватао шта његов љубимац осјећа према Херцеговини док му се није ово десило. Одлучио је да у њега од сада не сипа лож уље.

Сличан примјер десио се и Немањи из требињског насеља Засад са његовим Пасатом. Немања се враћао из Широког преко Стоца и Љубиња. Одмах иза Стоца на путу према Жегуљи почело је радосно скакутање Пасата.

Немања је једва контролисао радост његовог Пасата, скоро да је изгубио контролу над њим. Пасат је толико био одушевљен да није престајао са скакутањем док нису дошли кући.

Све више људи примјећује ове необичне промјене, па се поставља питање да ли је то што су аутомобили постали скоро као чланови породице јер сви су у фамилији по десет и више година, или је једноставно проблем у путевима.

Аутор: Chuppo

(Упутство за употребу: Текст је сатиричног карактера, a илустрација плод фото-монтаже настале као посебан осврт на стварне догађаје у нашем окружењу)

Херцеговина Промо, јун 2016.