Zdravo svima,
Osećam da je prvih godinu dana ove faze moje vladavine pravi trenutak da sa vama podelim lepu vest.

Naime, već duže vreme osećam da se bliži ovaj momenat ali od pre neki dan sam siguran: konačno smo došli do tog momenta u mojoj vladavini kada mogu da izjavim bilo šta – ali bukvalno bilo šta – i da to nema nikakve posledice po mene i moju diktaturu. Možda ste primetili da sam rekao „diktaturu“ u prethodnoj rečenici, ali to je samo zato što apsolutno nema potrebe da pazim šta pričam. Nekada sam morao da biram reči kako se vi, moji podanici ne biste uzbudili i pobunili, ali ta vremena su, koliko vidim, prošla.

Neki narod koji je malo manje ubijen u pojam od vas bi verovatno reagovao na neke moje izjave ili postupke tako što bi zahtevao moju odgovornost, smenu ili bi izašao na ulice i protestovao, ali srećom, vi odavno niste taj narod.

Čak i kada bih, na primer, sada održao konferenciju za štampu i na njoj rekao da preuzimam odgovornost za sve loše što se dešava u zemlji, vi biste i to progutali. Zapravo, mislim da ću to i da uradim. Evo, preuzimam odgovornost za sve. I šta mi možete? Tako sam i mislio.

Priznajem da mi je trebalo nešto više vremena nego što sam mislio da vas potpuno sludim, izmanipulišem i na sve načine iscrpim toliko da više nemate ni snage ni volje da reagujete na moje, u najmanju ruku zabrinjavajuće poteze. Iskreno, nekada bi mi se učinilo da je to nemoguće, i da ćete posle neke od mojih mnogih izjava reagovati i izraziti nezadovoljstvo time što ćete me zbaciti sa vlasti, ali ne. Ipak se ništa nije desilo, ma koliko da sam testirao granice vašeg strpljenja svojim, blago rečeno diskutabilnim postupcima. Ali sada kada smo konačno tu gde jesmo, i kada je sasvim jasno da dužina moje vladavine zavisi isključivo od moje dobre volje, sada konačno mogu malo da se opustim i dam sebi malo oduška.

Nadam se da ste spremni za ovo što sledi, jer podsećam vas da je ovo tek početak. Pred nama je još mnogo, mnogo godina zajedničkog života gde ja radim šta god hoću a vi to morate da gledate i trpite. Jer, da se ne lažemo, i ja znam, a i vi vrlo dobro znate da mogu da kažem bilo šta, a da vi nećete uraditi baš ništa po tom pitanju.

Želim vam prijatan ostatak života u mojoj zemlji,

Vaš A.V.

 

Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je sa portala:  njuz.net