Čelnici kluba sa Koševa u ovoj sezoni, nakon osam godina, žele vratiti trofej prvaka Bosne i Hercegovine u vitrine Titove 38/b. Upravo zbog toga čelnici Sarajeva odlučili su da odbiju milionsku ponudu švajcarskog Grasshoppersa za „A“ reprezentativca Bosne i Hercegovine, Gojka Cimirota iz Trebinja.

Cimirot je pažnju na sebe skrenuo odličnim partijama u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a to mu je donijelo i poziv u BH najbolji nacionalni tim. 

Sportski direktor kluba sa Koševa, Abdulah Ibraković istakao je kako je ponuda švajcarskog kluba bila odlična, ali da je Cimirot ključni igrač u pohodu Sarajeva na šampionsku titulu, što je na kraju i presudilo da se ista odbije.

„Fudbalski klub Sarajevo jeste odbio milionsku ponudu od Grasshoppersa, no u odnosu na neka prošla vremena stvari su se promijenile. Cimirot je jako bitan igrač i mislim da bi njegov odlazak mnogo narušio našu igru. Zbog toga smo odlučili da odbijemo ponudu i zajednički ostvarimo klupske ciljeve. Nakon toga će za Cimirota sigurno biti i boljih ponuda,“ rekao je Ibraković.

Veznjak Sarajeva prihvatio je odluku koju su donijeli čelnici kluba i istakao kako želi pomoći Bordo timu da dođe do zacrtanog cilja u tekućoj sezoni.

„Poštujem i slažem se sa odlukom kluba, tu smo svi zajedno i dogovaramo se onako kako je najbolje za mene, ali i za klub. Svi znaju šta nas očekuje u narednom periodu i koliko smo blizu zajedničkog cilja i idemo ka njegovom ostvarenju. Želim biti dio tima, koji će obradovati armiju navijača Fudbalskog kluba Sarajevo na kraju sezone,“ rekao je Cimirot.

 

Izvor: sportsport.ba