Nakon što je poslednjih dana Balkan zapljusnuo talas raznih ideologija, koji je probudio duhove prošlosti i zasnovan je na crtanju novih granica država, društvenim mrežama kruži i karta Velike Crne Gore koja izaziva šaljive komentare.

Sudeći po „novim“ granicama, Velika Crna Gora „pomrsiće konce“ i Velikoj Albaniji i Velikoj Srbiji, navodi portal Radio televizije Crne Gore.

Tako se u okviru Velike Crne Gore našao dobar dio susjedne Albanije, Srbije (bez Vojvodine), Kosova, Makedonije i Bugarske, a „ideolozi“ su joj pripojili i Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, dio Mađarske i Austrije, ali i Francuske i Italije.

Karta je na društvenim mrežama pravi hit i izaziva šaljive komentare, pa tako pojedini „sanjaju“ da brodska linija Bar-Bari jednog dana postane lokalna linija.

I dok su se neki pitali zašto je Švajcarska ostala „van“ granica Velike Crne Gore, drugi duhovito odgovaraju da je to zato „što puno rade“.

Neki od korisnika društvenih mreža si imali i „veće teritorijalne pretenzije“, pa su izrazili želju da se Velika Crna Gora spoji s bratskom Grčkom, a bilo je i zamjerki što je Lovćenac, grad u Vojvodini s najvećim brojem Crnogoraca u Srbiji, ostao van granica Velike Crne Gore.

 

Izvor: Nezavisne novine