Vinarija „Vukoje 1982“ iz Trebinja osvojila je zlatnu medalju na ovogodišnjem međunarodnom sajmu vina „Beovajn“ u Beogradu za vino „Vranac – Vukoje“, berba 2011. godine.
Direktor „Podruma Vukoje 1982“ Radovan Vukoje rekao je Srni da je od vinarija iz Republike Srpske i BiH, koje su učestvovale u takmičenju za najbolje vino sajma, jedino njegova vinarija dobila ovu visoku nagradu.

„Jedino smo vino iz BiH koje je dobilo zlatnu nagradu na sajmu `Beovajn`. To smatramo velikim uspjehom i smatramo daljom obavezom da na pravi način promovišemo našu zemlju i naše vinogorje“, rekao je Vukoje.

Vinarija „Vukoje“ učestvovala je na sajmu vina u Beogradu na zajedničkom štandu Republike Srpske koji je organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Na sajmu su nagrađena vina još četiri vinarije iz Republike Srpske.

Srebrne medalje osvojili su podrumi „Popovac“, „Petijević“ i „Banjac“, dok je podrum „Sekulić“ osvojio bronzanu medalju.

Šampionske titule na takmičenju za najbolje vino sajma osvojile su vinarija „Di Bonis“ iz Subotice i „Erdutski vinogradi“ iz Hrvatske.

Na ovogodišnjem sajmu vina „Beovajn“, koji se održava istovremeno sa Sajmom turizma, od 19. do 22. februara, Republika Srpska predstavila je svoje najuspješnije vinare i vinogradare, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske.
Sa velikim izborom kvalitetnih vina svih sorti, na štandu su predstavljeni podrumi manastira Tvrdoš, Podrum „Vukoje 1982“, Podrum „Jungić“, Podrum „Anđelić“, Podrum „Petijević“, Seosko domaćinstvo porodice Banjac, Podrum „Berak“, Podrum „Sekulić“ i Podrum „Popovac“.

 

Izvor: Srna