Šahovski klub „Stara Hercegovina“ iz Trebinja pobjednik je tradicionalnog „Petrovdanskog turnira“ koji se od 1996. godine održava u Bileći.

Drugo mjesto zauzeli su šahisti „Superlaba“ iz Nikšića, dok su trećeplasirani članovi „Mimoze“ iz Tivta.

Najbolji na prvoj tabli bio je Dalibor Stojanović član „Stare Hercegovine“ iz Trebinja, dok je njegov klupski kolega Milan Draško zauzeo prvo mjesto na drugoj tabli. Prvo mjesto na trećoj tabli zauzeo je Đorđije Кontić član „Superlaba“ iz Nikšića. Član „Mimoze“ iz Tivta, Jovan Pejović zauzeo je prvo mjesto na četvrtoj tabli.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Opštine Bileća, a u organizaciji ŠК „Hercegovac“.

„Osnovni cilj ovog turnira je omasovljavanje šaha, druženje i upoznavanje šahista. Rezultat je u drugom planu. Važno je da omladina zavoli šah. Postoje neke ideje da će šah biti uveden i u škole.“, kaže predsjednik ŠК“Hercegovac“ Veselin Milićević.

Turnir se igrao u sedam kola, sa tempom igre od 10 minuta po igraču. Učestvovalo 14 ekipa: „Leotar“, „Stara Hercegovina“, „Ušće“ i „Student“ iz Trebinja, „Mladost“ iz Gacka, „Nevesinje“ iz Nevesinja, „Mimoza“ iz Tivta, „Ljubinje“ iz Ljubinja, Šahovska akademija „Bobi Fišer“, „Superlab“ iz Nikšića, „Osnovac“, „Šahovski klub invalida“ i „Hercegovac“ iz Bileće.

Prvi potez na turniru simbolično je povukao načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić.

 

 

Izvor: Radio Bileća