Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је Народни сабор на Зубачким Ублима код Требиња увијек његовао дух заједништва и спајао братске народе, преноси агенција Срна.

„Лијепо је видјети Црногорце и Херцеговце заједно, људе који су овдје заједно живјели, заједно се борили и чували своју слободу“, истакао је Иванић синоћ на скупу.

Он је рекао да на пријатељство и његовање добрих односа са пријатељима из сусједне Црне Горе много полаже градоначелник Требиња Славко Вучуревић.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић истакао је да се на основу поруке заједништва, која се шаље са овог саборовања гдје су дизане буне и устанци, може закључити да се вриједи борити за слободу, а из те борбе стварана је и Република Српска.

Он је истакао да се овим саборовањем чува успомена на јунаке прошлих времена који су распирили искру слободе.

„Треба да се веселимо, славимо живот и наш народ, те да стварамо бољу будућност нашој дјеци“, поручио је Босић.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић подсјетио је да се на Зубачким Ублима Херцеговци и Црногорци окупљају вијековима, истичући да ова два братска народа и данас окупљају исте идеје.

Саборовању на Зубачким Ублима присуствовали су и предсједник општине Никшић Веселин Грбовић, Дејан Јовановић из кабинета предсједника општине Херцег Нови, представници источнохерцеговачких општина и народни посланици и одборници из ових крајева.

 

Извор: Срна