U BiH počeo je sa radom prvi besplatni OTT video servis pod nazivom Tivi. Servis je dostupan svim korisnicima Interneta u BiH bez obzira na kojoj se mreži nalazili. Tivi Vam mogućava besplatno gledanje TV kanala isključivo na teritoriji BiH.

U ponudi se nalaze bh. TV kanali, a servis je dostupan na smart telefonima, tabletima, Smart TV uređajima i naravno putem Web TV-a, bilo kada i bilo gdje.

Da biste mogli koristiti ovaj online TV servis potrebno je da se registrujete uz validan email i uživajte u gledanju svojih omiljenih TV kanala. Registracijom na Tivi servis dobijate pristup besplatnom gledanju kanala sa vaših uređaja. Registracija je potpuno besplatna i proces registracije traje nekoliko minuta.

U prvih 24 sata Tivi je ostvario više od 5000 registrovanih korisnika!

A registrirati se možete i ukoliko posjedujete facebook račun ili Twiter nalog. Tivi ne koristi vaše račune tako da piše po vašem zidu ili učita listu vaših prijatelja.

Ovaj prvi besplatni video servis omogućava gledanje bh. televizijskih kanala bilo kada i na bilo kojem uređaju, kao što su Android i Apple iOS pametni telefoni i tablet uređaji, Smart TV televizori.

Na oficijelnoj stranici Tivi servisa imate uvid u listu dostupnih kanala, a pregled programa omogućava Vam uvid u sadržaj koji trenutno emirira Vaš omiljeni TV servis.

U cilju omogućavanja pristupa svim korisnicima Tivi servisa, korisnici će televiziju moći gledati i putem nove Tivi aplikacije za Samsung Smart TV uređaje, koja je dostupna na stranici tivi.ba.

Veliki doprinos razvoju projekta Tivi imao je i medij Teve.ba, prvi BH portal specijaliziran za TV industriju koji broji više od 10.000 IP adresa dnevno s velikim trendom rasta.

 Izvor: vijesti.ba