Kabinet predsjednika Republike Srpske već petu godinu organizuje donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava kako bi se na taj način pružila pomoć onima kojima je zaista potrebna.

Na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Univerzitetskoj Bolnici – Kliničkom centru Banjaluka trenutno se liječi 17 djece oboljele od malignih bolesti. Na praćenju i terapiji održavanja se nalazi 34 djece. Ukupan broj liječenih u posljednjih 10 godina je 178.

Do 22.30 časova broj 1458 pozvalo je više od 113.000 građana.

Na Trgu Republike u Banjaluci počeo je i humanitarni koncert na kome nastupaju Romana, Dado Glišić, Јelena Tomašević, Željko Samardžić, Vlado Georgijev i Miligram koji će i svojom pjesmom sa Trga Republike pozvati sve da pozivom na broj 1458 doniraju jednu marku za izgradnju Roditeljske kuće.

Donatorsku večeru i koncert koji su organizovani s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju roditeljske kuće za djecu oboljelu od malignih bolesti možete pratiti na programu RTRS-a ili na ovom linku.

Donatorskoj večeri prisustvuju predsjednik Republike Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, veći broj ministara u Vladi Srpske, kao i predstavnici javnog, privrednog i društvenog života u Srpskoj. Tu su i mnogobrojni gosti: Seka Sablić, LJinjana Blagojević, Milorad Mandić Manda, Srđan Đoković, Mate Đaković, Enis Bešlagić, glumačka ekipa iz „Državnog posla“…

Momčilo Stanušić, predsjednik Udruženja „Iskra“, zahvalio je svima koji učestvuju u ovoj akciji.

„Hvala svima koji su se odazvali na poziv da pomognu ovoj važnoj manifestaciji u Srpskoj“, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

„Svi smo se okupili na jednom zadatku, oko ideje koja u sebi ima humanost ali i ljubav. U želji da pomognemo djeci oboljeloj od malignih bolesti. Namjera nam je da izgradimo kuću da kad dođu na liječenje u Banjaluku ne razmišljaju gdje će da borave“, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske, Milorad Dodik, ponovio je da je za izgradnju kuće potrebno 800.000 KM i da je obezbijeđena projektna dokumentacija. Naglasio je da je do ovog trenutka već obezbijeđeno 700.000. KM.

Izvor: RTRS