Nakon što osam godina nije uspio na mjestu ratom uništenog hotela Belvedere da realizuje novu investiciju, čini se da se ruski milijarder Viktor Vekselberg malo umorio i da bi Belvedere mogao da proda nekom novom investitoru, piše Dubrovački dnevnik.

Ovih dana investitori iz SAD posjetili su gradonačelnika Dubrovnika jer su zainteresovani da u Dubrovniku otvore hotel s pet zvjezdica, dodaje Dubrovački, a prenosi Investitor.

Novi investitor bi trebalo da obnovi stari Belvedere, kompleks za koji je Vekselberg imao planove rušenja kako bi na njegovom mjestu sagradio novi, luksuzniji hotel po idejnom rješenju arhitektonske agencije 3LHD-a.

Kako je za Jutarnji list izjavio gradonačelnik Dubrovnika Franković, njega je u četvrtak posjetila delegacija renomiranog američkog hotelskog lanca.

„Oni su stigli s vizualima rekonstrukcije i studijama, ali prvo su željeli da vide kako projekat stoji prostorno-planski, odnosno provjere šta se sve unutar tog područja može raditi. Zainteresovani su za rekonstrukciju postojećeg projekta, u postojećim gabaritima, a prednost je to što za projekat postoje i građevinska i upotrebna dozvola, dok bi investitori trebalo da obezbjede dozvolu za rekonstrukciju“, rekao je Franković i dodao da vjeruje da je obnova Belvederea realna.

Izvor: Investitor.me