Скупштина града Требиња донијела је одлуку о продаји око 60.000 квадратним метара земљишта у власништву Града на подручју Гомиљана.

 

Земљиште, које се простире југозападно од “Града сунца“, биће продано путем јавне лицитације.

Одлука је донесена због интереса инвеститора да на овом подручју гради велики трговачки центар, преноси портал  seebiz.eu

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић раније је најавио да је инвеститор из Русије заинтересован да на подручју Требиња гради оутлет-центар, вриједан 10 до 12 милиона КМ, који ће бити и највећи овакав трговачки објект у овом дијелу Балкана.

Најава изградње трговачког центра у Требињу стигла је седам дана након што је објављено да ће Кувајћани у Илијашу градити највећи оутлет-центар у региону.

Меморандум о разумијевању који подразумијева изградњу Оутлет центра на подручју Општине Илијаш на 57.000 метара квадратних простора потписали су начелник Општине Илијаш Акиф Фазлић и извршни директор фирме МАКСАБ д.о.о. Сарајево Адулла Ал-Харан.

Тада је објављено да се пројекат односи на изградњу Оутлет центра у којем ће бити смјештено 97 трговачких објеката који ће нудити многе свјетске брендове по веома конкурентним цијенама.

Извор: seebiz.eu

.